Sunday, 31 January 2010

Dugaan..

Ari ni genap seminggu aku berada di hospital.Boring?Ntah la,dah x perasaan dh masa ni teringat nk balik umah je.Dan x tau sampai bile aku berada di sini.Harap2 secepat mungkin aku dpt balik..
Buat info kwn2 terutama di mesia yg masih tertanya2,aku duk spital ni coz placenta very low(menurut doktor)and bleeding.So dlm keterpaksaan kena jugak aku ikut arahan doktor berehat di spital,hu3..
Rasa sungguh menyeksakan apabila arahan doktor aku kena 'complete bedrest',langsung x leh turun dr katil.Nk ke toilet shj dibenarkan dan itupun kena pggl nurse tolak aku ngan wheelchair.Kdg2 rase mcm org patah kaki je,padahal fizikalnye aku amatlah sihat..
Dan setiap ari la jugak aku kena inject,ari ni dh 7x badan aku kena inject..
Layanan staf kat sini aku rasa sgt puashati termasuk cleaner2nyer sekali..sbb tu rase 7 ari kat sini mcm 7 ari gak,x lebih n x kurang..ok2 jer,he3.Makanan plak alhamdulillah walaupun x 100% memenuhi anak tekak tp boleh diterima apabila mknn arab bleh tukar ngan mknn filipina..
Kesian kat hubby n anak2 dah seminggu ibu x kat umah.Setiap mlm mmg mereka akan dtg melawat aku dr kul 6-8 mlm.Buat Za/Wan Azmi terima kasih bnyk2,jasa kalian menjaga anak2 kami x dpt kami balas,Allah jua yg membalasnya.Juga buat kawan2 yg dtg melawatku di spital dan yg mendoakan kesihatanku n baby,terima kasih yg x terhingga.

7 comments:

REENAZ said...

sempat lagik bercerita...ni dah sampai umah yer noor...takleh wat keja itu pesanan doktor kan??? tinggal ler jiranmu keseorangan....

cik aa said...

x sngka plak bleh kuar ari ni,br mlm td updated.kuar ni pun bersyarat,tiap2 minggu appoinment ngan doktor..ni pun tipu sunat,dpt ler kuar agaknyer..hrp2 bleeding stop.ni br lepas lipat kain separuh,stop jap sakit blkg.

Ejalz said...

uuwwaaa..roomate dah balik umah boleh lipat kain.... nor, nurse2 shift malam siap sakat saya lagi.. "dah tinggal sorang, kawan dah takde..." hampesss tul... huhuhu...

~ika.92~ said...

lor..cik a dh blik dah ni.. nk ata msg kat cik aa da kdt low..hehek.. em tapi alhamdulillah ar cik a da kuar spital..pi dgr ar ckp doktor 2...bia cpt bek..ika n family tya2 gak cmne da ar cik a duk kat tuh..jauh plok dri kuage2..p,syukur ar cik a dah ok sket..mntk2 sume slamat..bleeding pn mntk2 ah benti..salam..rindu cik a sekuage..

nojie said...

harap2 bertambah ok..sorry sebab lambat tanya khabar, dah lama x buka blog..sibuk sesangat. bukapun kejap2. sibuk tahap gaban, dgn abg amir 2X masuk wad n jual kat p.mlm...hehehekami doakan agar semuanya sihat. Masa2 mcm ni kwn adalah k'ga terdekat....kami kat sinipun byk susahkan kwn..tp alhamdulillah semua ringan tgn menolong..

~ika.92~ said...

swa rmh RM800...
grrrrrr...nak tau cite sms ah datin lely...huhuk

Anna Farhana.. said...

dah sihat ker..jaga diri!